Barnhemmet New Life

English

Give hope to africa children -

en krona kan rädda livet på afrikas barn

Under 2014 gifte jag mig med en man från Nigeria och under vår resa i Ghana våren 2015 besökte vi ett hem med 65 föräldralösa barn i åldrarna 1 till 19 år. Vi hade med oss ca 30 kg kläder, skor och leksaker från Sverige, men vi köpte även ris, tvål, toalettpapper, tandborstar och tandkräm till de 65 barnen. Det var ett magiskt ögonblick för oss, att äntligen få träffa barnen personligen och överräcka våra gåvor. Det var inte mycket vi gav, i våra ögon, men för dem var det väldigt mycket värt.

Barnhem som New Life Orphanage i Nungua, Accra är helt utelämnade till att överleva genom gåvor, så som min makes och min. Det finns inga finansiella medel från staten. Andra afrikanska familjer kommer för att hjälpa till med sin tid, genom att hjälpa barnen att laga mat, tvätta, läsa läxor, ja, hjälpa barnen att leva ett så bra familjeliv som de kan, även om de inte har några egna föräldrar. Det är i dagsläget 25 personer som ställer upp med sin tid, men de kämpar själva för att få mat på bordet hemma hos sig och kan därför inte ge så mycket finansiell hjälp.

Under min makes och mitt besök på barnhemmet pratade vi med personal och barnen om vad som behövdes och vad som önskas få hjälp med och nedan har jag skrivit ihop en liten lista på saker de nämnde.

- handdriven symaskin, för att bland annat kunna sy skoluniformer som är obligatoriska, men också för att kunna laga trasiga kläder.

- en ny generator så att de kan ha tillgång till el även de dagar som regeringen inte ger dem någon el. Vanligt är att man har el i ett dygn och sen är man utan i ett par dygn. Ibland har man el i 12 timmar och är sedan utan i 12 timmar.

- laptops för att barnen ska kunna göra sina läxor.

- inlines, barnen är mycket duktiga på att åka, men de har bara ett fåtal och önskar att få fler.

- finansiell hjälp till mat, toalettpapper, tandborstar, tandkräm, tvål, tvättmedel, ja, allt som behövs i ett hem med 65 barn.

 

 

 

 

Organisationen Project Abroad har sammarbete med New Life Orphanage i Nungua, Accra och stöttar hemmet med volontärer som åker ner och hjälper till med de dem kan. För mer info klicka på namnet ovan så kommer du till deras hemsida.

Med vänliga hälsningar

Mia Julius

Copyright © All Rights Reserved