Skolprojekt

English

Give hope to africa children -

en krona kan rädda livet på afrikas barn

Från och med december 2015 jobbar vi med att hjälpa föräldralösa barn att få gå i skolan. Detta projekt genomför vi i Accra med omnejd, alltså även ute på landsbygden. Den 8e februari 2016 besökte vi första byn och skolan. Där hjälpte vi en tjej vid namn Diana att åter få gå i skolan då hennes båda föräldrar gått bort och hennes farmor och farfar hade knappt råd med mat till henne, så skolgång fanns det ingen möjlighet till. Läs mer om henne på Diana- sidan.

Vi hjälpte samma dag en kille vid namn George. Han har också förlorat båda sina föräldrar, men innan de gick bort hade de möjlighet att betala skolavgiften för hans sista år i den skolan. Men för att han ska kunna genomföra sista året och inte behöva hoppa av skolan för att jobba istället för o få mat, så vill vi hjälpa honom med en matpeng var dag. Detta gör att han kan fullfölja sin skolgång. Läs mer om honom på George- sidan.

 

Anledningen till att fattiga familjer inte har råd att låta sina barn gå i skolan är att det finns en skolavgift som måste betalas för varje termin, vår och höst. Till den skolavgiften tillkommer även avgifter för läroböcker och den obligatoriska skoluniformen. Dessa summor ses lätt som inte så stora för oss i Sverige, men med tanke på att familjerna får kämpa för att få rent vatten att dricka och mat för dagen, så halkar tyvärr avgifterna till skolan ner på listan av prioriteringar. Nu önskar vi din hjälp för att hjälpa! Var med och ge en gåva du med, varje krona går oavkortat till barnen!

 

 

 

 

 

Med vänliga hälsningar

Mia Julius

Copyright © All Rights Reserved